Хакерські атаки на імплантати як один із способів протиправного використання кіберпростору: сутність та види - Марков, В. В.; Markov, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2024-657X (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 2 (61). – С. 139-146, 2013)
З правових позицій проаналізовано сутність кіберпростору як середовища здійснення хакерських атак, визначено об’єкти атак, сутність і види хакерських атак на імплантати. Актуальність зумовлена відсутністю будь- яких правових досліджень в Україні щодо розгляду вразливостей імплантованих медичних пристроїв та їх захисту від хакерських атак. Проблеми попередження хакерських атак потребують розробок як з боку фахівців у юриспруденції, так і з боку спеціалістів у сфері комп’ютерних технологій та захисту інформації. This paper is devoted to the analysis of cyberspace’s essence as surroundings of hacker attacks, to identification of hacker attacks’ objects, to the essence and types of hacker attacks on implants. The urgency is determined by the absence of any research in Ukraine studying the vulnerability of implanted medical devices, and their protection from hacker attacks. С правовых позиций проанализирована сущность киберпространства как среды осуществления хакерских атак, определены объекты атак, сущность и виды хакерских атак на имплантаты. Актуальность определяется отсутствием каких-либо правовых исследований в Украине по изучению уязвимостей имплантированных медицинских устройств и их защиты от хакерских атак. Проблемы предупреждения хакерских атак требуют разработки как со стороны специалистов в юриспруденции, так и со стороны специалистов в области компьютерных технологий и защиты информации.
Hacker Attacks on Implants as One of the Ways of Illegal Use of Cyberspace: the Essence and Types
Хакерские атаки на имплантаты как один из способов противоправного использования киберпространства: сущность и виды
Марков, В. В. Хакерські атаки на імплантати як один із способів протиправного використання кіберпростору: сутність та види / В. В. Марков // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 2 (61). – С. 139-146.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кіберпростір; киберпространство; cyberspace; хакерська атака; хакерская атака; hacker attack; захист інформації; защита информации; information protection; імплантований медичний пристрій; имплантированное медицинское устройство; implanted medical device; імплантати; имплантаты; implants