Забезпечення правопорядку в умовах правового режиму воєнного стану: досвід України та міжнародні практики - Салманов, О. В.; Salmanov, O. V.; Олексій Салманов (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 103-105, 2024)
Запропоновано аналіз правового режиму воєнного стану в Україні з позиції його застосування для забезпечення правопорядку, враховуючи досвід інших країн. Визначено основні правові та практичні виклики для України, а також рекомендації для вдосконалення нормативної бази з урахуванням міжнародного досвіду.

An analysis of the legal regime of martial law in Ukraine from the perspective of its application to ensure law and order, taking into account the experience of other countries, is proposed. The main legal and practical challenges for Ukraine are identified, as well as recommendations for improving the regulatory framework, taking into account international experience.

Предложен анализ правового режима военного положения в Украине с позиции его применения для обеспечения правопорядка, учитывая опыт других стран. Определены основные правовые и практические вызовы для Украины, а также рекомендации по усовершенствованию нормативной базы с учетом международного опыта.
Keywords: воєнний стан; забезпечення правопорядку; міжнародний досвід; Україна; martial law; law enforcement; international experience; Ukraine; военное положение; обеспечение правопорядка; международный опыт; Украина