Застосування стратегічної екологічної оцінки при розробці стратегій забезпечення соціо-еколого-економічного розвитку міських територій - Лук’янихін, В. О.; Lukianykhin, V. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-7436-6836; Лук'янихіна, О. А.; Lukianykhina, O. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0326-9983; Циганенко, О. В.; Tsyhanenko, O. V.; Самусь, Г. І.; Samus, H. I. (Вісник Сумського державного університету. Серія: Економіка. – 2017. – № 3. – С. 73-79, 2017)
В статті визначено сутність процедури стратегічної екологічної оцінки та її значення при розробці та реалізації стратегій соціо-еколого-економічного розвитку міських територій. Визначено місце проведення СЕО та запропоновано науково-методичний підхід до розробки і реалізації стратегії сталого розвитку міських територій, який базується на використанні принципу Демінга шляхом поетапного узгодження та коригування проміжних результатів розробки стратегій соціо-еколого-економічного розвитку та стратегічної екологічної оцінки.

The article proposes a scientific and methodical approach to the identification of strategies of socio-ecologyeconomic development on the basis of aggregate indicators that characterize the interaction between social, environmental and economic subsystems, and give us the opportunity to determine the best scenario of strategic and sustainable development of urban areas.

В статье определена сущность процедуры стратегической экологической оценки и ее значение при разработке и реализации стратегий социо-эколого-экономического развития городских территорий.
Modern tool support for socio-ecologo-economic development of urban areas
Застосування стратегічної екологічної оцінки при розробці стратегій забезпечення соціо-еколого-економічного розвитку міських територій / Лук’янихін В. О., Лук’янихіна О. А., Циганенко О. В., Самусь Г. І. // Вісник Сумського державного університету. Серія: Економіка. – 2017. – № 3. – С. 73-79. – DOI: 10.21272/1817-9215.2017.3-10.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Економіка. Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономика. Экономические науки. Экономическая безопасность; urban area; development; development strategy; quality of urban area; міська територія; розвиток; стратегія розвитку; стратегічна екологічна оцінка; городская территория; стратегия развития; стратегическая экологическая оценка