Характеристика індивідуальних заходів кримінологічної профілактики суїцидів - Шкуро, В. В.; Shkuro, V. V. (Проблеми правознавства та правоохоронної діяльності. - 2016. - № 3(57). - С. 116-122, 2016)
Розглянуто характеристика індивідуальних заходів кримінологічної профілактики суїцидів. Обґрунтовано, що безпосередня превенція має на меті припинення суїцидальної мотивації, в залежності від джерел стимуляції якої виділено та надано опис чотирьох груп відповідних заходів. Сформована методика кримінологічної постсуїцидальної превенції, яка включає комплекс послідовних, узгоджених дій щодо виявлення осіб, які вчинили суїцидальну спробу, збирання прогностичної інформації, втручання в кризові ситуації тощо. Запропоновано впровадження в діяльність Національної поліції інституту постсуїцидального сервісно-поліцейського супроводження.

The article is devoted to the individual measures criminological suicide prevention. It is proved that the direct prevention aims at the cessation of suicidal motivation, depending on the source of stimulation which identified and described four groups of action. Formed technique postsuitsidalnoy criminological prevention, which includes a set of consistent, concerted action to identify the perpetrators of suicide attempt, collecting prognostic information, crisis intervention, etc. Proposed introduction of the activities of the National Police Institute postsuitsidalnogo service and police escort.

Рассмотрена характеристика индивидуальных мер криминологической профилактики суицидов. Обосновано, что непосредственная превенция имеет целью прекращение суицидальной мотивации, в зависимости от источников стимуляции которой выделено и описано четыре группы соответствующих мер. Сформирована методика криминологической постсуицидальной превенции, которая включает комплекс последовательных, согласованных действий по выявлению лиц, совершивших суицидальную попытку, сбору прогностической информации, вмешательству в кризисные ситуации и т.д. Предложено внедрение в деятельность Национальной полиции института постсуицидального сервиснополицейского сопровождения.
Description of individual events criminological prevention of suicide
Характеристика индивидуальных мероприятий криминологической профилактики суицидов
Шкуро, В. В. Характеристика індивідуальних заходів кримінологічної профілактики суїцидів / Шкуро Валерій Володимирович // Проблеми правознавства та правоохоронної діяльності. - 2016. - № 3(57). - С. 116-122.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суїцид; suicide; суицид; злочинність; criminality; преступность; фонове для злочинності явище; background phenomenon for crime; фоновое для преступности явление; індивідуальні заходи профілактики; individual preventive measures; индивидуальные меры профилактики; превенція; prevention; превенция