Колективний договір як акт забезпечення інтересів працівників підприємства, установи, організації - Храбатин, О.; Hrabatin, O. (Підприємництво, господарство і право. - 2016. - № 11. - С. 94-97, 2016)
Стаття присвячена колективному договору як акту забезпечення прав і інтересів працівників підприємства, установи, організації, який повинен забезпечити на виробничому рівні підвищення рівня захисту працівників, встановлення для них належних умов праці, гідної оплати праці, охорону праці та інші соціальні гарантії. Зазначається, що забезпечення справедливого розподілу результатів праці, реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати і її достатній рівень, задоволення потреб працівників на рівні, вищому за державні соціальні стандарти, і соціальні гарантії є одним із державних пріоритетів країни.

The article is devoted to the collective agreement as an act of safeguarding the rights and interests of the employees of the enterprise, institution or organization, which should provide at the production level increase in the level of protection of employees assigned to them appropriate working conditions, decent wages, health and other social guarantees. It is noted that ensuring a fair distribution of the results of labor, the realization of the right of workers to timely receipt of wages and its adequate level meeting the needs of employees at the level of higher social standards and social guarantees is one of the priorities of the government of the country.

Статья посвящена коллективному договору как акту обеспечения прав и интересов работников предприятия, учреждения, организации, который должен обеспечить на производственном уровне повышение уровня защиты работников, установление для них надлежащих условий труда, достойной оплаты труда, охрану труда и другие социальные гарантия. Отмечается, что обеспечение справедливого распределения результатов труда, реализация права работников на своевременное получение заработной платы и ее достаточный уровень, удовлетворение потребностей работников на уровне выше государственных социальных стандартов и социальных гарантий является одним из государственных приоритетов страны.
Храбатин, О. Колективний договір як акт забезпечення інтересів працівників підприємства, установи, організації / Ольга Храбатин // Підприємництво, господарство і право. - 2016. - № 11. - С. 94-97.
Keywords: колективний договір; зобовʼязання сторін; колективно-договірне регулювання; коллективный договор; обязательства сторон; коллективно-договорное регулирование; collective agreement; obligations of the parties; collective bargaining; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; collective-contractual regulation; workers; employers; government; labor cost; efficiency; content of the collective agreement; statutory conditions; obligations of the parties