Вплив віртуальних тренажерів на підготовку фахівців у галузі національної безпеки - Зінченко, Д. А.; Zinchenko, D. A.; Данііл Зінченко (Освіта і наука у сфері національної безпеки: проблеми та пріоритети розвитку : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Острог, 17 трав. 2024 р.). - Острог : Вид-во Нац. ун-ту “Острозька академія”, 2024. - С. 249-251, 2024)
Віртуальні тренажери набувають все більшого значення у підготовці фахівців у галузі національної безпеки. Їх використання дозволяє моделювати реальні ситуації, підвищувати ефективність навчального процесу, а також знижувати ризики, пов'язані з практичними тренуваннями в реальних умовах. Завдяки інтерактивності та адаптивності, віртуальні тренажери можуть бути налаштовані під конкретні потреби і ситуації, що дозволяє забезпечити високу якість підготовки. Ця стаття досліджує вплив віртуальних тренажерів на ефективність підготовки фахівців у галузі національної безпеки, розглядає переваги і виклики, пов'язані з їх використанням, а також пропонує рекомендації щодо оптимізації процесу навчання.

Virtual simulators are increasingly important in the training of specialists in the field of national security. Their use allows for the simulation of real situations, enhancing the effectiveness of the training process and reducing risks associated with practical training in real-world conditions. Due to their interactivity and adaptability, virtual simulators can be tailored to specific needs and situations, ensuring high-quality preparation. This article explores the impact of virtual simulators on the effectiveness of training specialists in the field of national security, examines the advantages and challenges associated with their use, and offers recommendations for optimizing the training process.
Keywords: віртуальні тренажери; підготовка фахівців; національна безпека; моделювання ситуацій; ризики; адаптивність; ефективність навчання; virtual simulators; specialist training; national security; situation modeling; training effectiveness; adaptability; risks