Психологічні та кримінально-правові проблеми розуміння колабораційної діяльності - Салогуб, Р. Р.; Salohub, R. R. (Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України: зб. тез доп. ІІІ Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ, 30 трав. 2024 р.). – Київ: ДНДІ МВС України, 2024. – С. 304-306, 2024)
Надано аналіз психологічних причин колабораціонізму, оскільки жодна діяльність людини (у тому числі й кримінально-протиправна) не обходиться без внутрішньої мотивації, мети тощо. Психологічні причини вчинення колабораціонізму тісно пов’язані із суб’єктивною стороною відповідного криміналізованого діяння, що підлягає врахуванню при здійсненні кримінально-правової кваліфікації.

An analysis of the psychological causes of collaborationism is given, since no human activity (including criminal activity) is without internal motivation, purpose, etc. Psychological reasons the commission of collaborationism is closely related to the subjective side of the corresponding criminalized act, which must be taken into account when carrying out the criminal-legal qualification.

Представлен анализ психологических причин коллаборационизма, поскольку ни одна деятельность человека (в том числе и уголовно-противоправная) не обходится без внутренней мотивации, цели и т.д. Психологические причины совершение коллаборационизма тесно связаны с субъективной стороной соответствующего криминализованного деяния, подлежащего учету при осуществлении уголовно-правовой квалификации.
Keywords: колабораційна діяльність; колабораціонізм; психологічні причини; внутрішня мотивація; collaborative activity; collaborationism; psychological reasons; internal motivation; коллаборационная деятельность; коллаборационизм; психологические причины; внутренняя мотивация