Використання чат-ботів у роботі правоохоронних органів - Лучик, С. Д.; Luchyk, S. D.; Білодід, Р. О.; Bilodid, R. O.; Кутузов, М. О.; Kutuzov, M. O.; Світлана Лучик (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 93-95, 2024)
Зазначено, що впровадження чат-ботів в правоохоронній діяльності допомагає підвищити оперативність роботи, покращити взаємодію з громадянами та надає додатковий рівень підтримки для людей у різних життєвих ситуаціях. Надано перелік правил кібербезпеки, який допоможе убезпечити дані користувачів та знизить ризик кіберзагроз, пов’язаних з використанням чат-ботів в професійній і не тільки діяльності.

It is noted that the implementation of chatbots in law enforcement activities helps to increase the efficiency of work, improve interaction with citizens and provides an additional level of support for people in various life situations. A list of cybersecurity rules is provided, which will help secure user data and reduce the risk of cyber threats associated with the use of chatbots in professional and non-professional activities.

Указано, что внедрение чат-ботов в правоохранительной деятельности помогает повысить оперативность работы, улучшить взаимодействие с гражданами и оказывает дополнительный уровень поддержки для людей в различных жизненных ситуациях. Представлен перечень правил кибербезопасности, который поможет обезопасить данные пользователей и снизит риск киберугроз, связанных с использованием чат-ботов в профессиональной и не только деятельности.
Keywords: інформаційні технології; чат-боти; правоохоронна діяльність; information technology; chatbots; law enforcement activity; информационные технологии; чат-боты; правоохранительная деятельность