Копінг-стратегії здобувачів вищої освіти сектору безпеки та оборони - Харченко, С. В.; Kharchenko, S. V.; Туяхова, Ю. В.; Tuiakhova, Yu. V.; Svitlana Kharchenko (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 331-334, 2024)
Наголошено, що сучасні умови вимагають від військовослужбовців та поліцейських не тільки глибоких знань та професійної підготовки, але й здатності реагувати на стресові ситуації, ефективно використовувати копінг-стратегії. Вивчено особливості реагування на стресові ситуації майбутніх спеціалістів у галузі безпеки.

It was emphasized that modern conditions require from military personnel and police officers not only deep knowledge and professional training, but also the ability to respond to stressful situations and effectively use coping strategies. Peculiarities of response to stressful situations of future specialists in the field of security have been studied.

Отмечено, что современные условия требуют от военнослужащих и полицейских не только глубоких знаний и профессиональной подготовки, но и возможности реагировать на стрессовые ситуации, эффективно использовать копинг-стратегии. Изучены особенности реагирования на стрессовые ситуации будущих специалистов в области безопасности.
Keywords: копінг- стратегії; coping strategies; копинг-стратегии; заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання; institutions of higher education with specific study conditions; заведения высшего образования со специфическими условиями обучения; стресові ситуації; stressful situations; стрессовые ситуации; сектор безпеки та оборони; security and defense sector; сектор безопасности и обороны