Стратегії адаптації тренувальних програм поліції до умов воєнного стану виклики та перспективи - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Зінченко, Д. А.; Zinchenko, D. A.; Джафарова Олена В'ячеславівна; Данііл Зінченко (Сучасні проблеми фізичної підготовки в силових структурах України: зб. тез доп. ІІ наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 берез. 2024 р.) / Нац. акад. Нац. гвардії України, Каф. фіз. підготовки та спорту. - Харків: Вид-во НАНГУ, 2024. - С. 44-46, 2024)
У контексті воєнного стану в Україні, адаптація тренувальних програм поліції набуває особливого значення. Ця стаття пропонує аналіз викликів та перспектив стратегій адаптації таких програм до умов воєнного конфлікту. Вона розглядає необхідність перегляду підходів до тренувань поліцейських у зв'язку зі зміненими умовами та загрозами, що випливають з військових дій. Автор аналізує можливості інтеграції елементів тактичної підготовки, психологічного тренування та стратегій ведення комунікації у тренувальні програми поліції, щоб підготувати їх до ефективного функціонування у складних умовах воєнного конфлікту.

In the context of a state of war in Ukraine, the adaptation of police training programs becomes particularly crucial. This article offers an analysis of the challenges and prospects of strategies for adapting such programs to the conditions of wartime conflict. It examines the necessity of revising approaches to police training in response to changed circumstances and threats arising from military actions. The author discusses the possibilities of integrating elements of tactical preparation, psychological training, and communication strategies into police training programs to prepare them for effective operation in complex wartime conditions.
Keywords: Україна; Національна поліція України; тренувальні програми; поліція; адаптація; воєнний стан; умови воєнного конфлікту; комунікаційні стратегії; тактична підготовка; виклики; перспективи; психологічне тренування; National Police of Ukraine; Ukraine; training programs; police; adaptation; state of war; conditions of wartime conflict; strategies; challenges; prospects; tactical preparation; psychological training; communication strategies