Окремі обмеження майнових прав осіб у договірному праві - Мічурін, Є. О.; Michurin, Ye. O. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2011. – № 1 (52). – С. 272-279, 2011)
Досліджено окремі обмеження майнових прав фізичних осіб у договірному праві, винятки із договірної свободи. Виявлено обмеження у предметі договору, його ціні та ін. З’ясовано особливості дії таких обмежень та підстави їх встановлення у цивільному законодавстві. Some specific restrictions of individuals’ property rights in the contract law, the exclusion of contractual freedom are considered in the article. Some limitations in the subject contract, its cost, and others are revealed. The features of such restrictions, and grounds of their establishment in civil legislation are elucidated. Исследованы отдельные ограничения имущественных прав физических лиц в договорном праве, исключения из договорной свободы. Выявлены ограничения в предмете договора, его цене и др. Выяснены особенности действия таких ограничений и основания их установления в гражданском законодательстве.
Certain restrictions on the property rights of persons in contract law
Отдельные ограничения имущественных прав лиц в договорном праве
Мічурін, Є. О. Окремі обмеження майнових прав осіб у договірному праві / Є. О. Мічурін // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2011. – № 1 (52). – С. 272-279.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; обмеження майнових прав; ограничение имущественных прав; restrictions in property rights; фізична особа; физические лица; physical persons; договірне право; договорное право; contract law