Особливості вирішення судами спорів про визнання права на обов’язкову частку у спадщині та зменшення її розміру - Кухарєв, О. Є.; Kukharev, O. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2086-9179 (Вісник Національної асоціації адвокатів України. – 2018. – № 5. – С. 24–31, 2018)
Стаття присвячена аналізу цивільних справ про визнання права на обов’язкову частку у спадщині та зменшення її розміру. Визначаються особливості розгляду такої категорії справ на підставі аналізу судової практики та правової доктрини.

Статья посвящена анализу гражданских дел о признании права на обязательную долю в наследстве и уменьшения ее размера. Определяются особенности рассмотрения такой категории дел на основании анализа судебной практики и правовой доктрины.
Кухарєв, О. Особливості вирішення судами спорів про визнання права на обов’язкову частку у спадщині та зменшення її розміру / Олександр Кухарєв // Вісник Національної асоціації адвокатів України. – 2018. – № 5. – С. 24–31.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Спадкове право. Inheritance law. Наследственное право; спадкування; спадкове правовідношення; спадковий спір; обов’язкові спадкоємці; обов’язкова частка у спадщині; зменшення розміру обов’язкової частки; наследование; наследственное правоотношение; inheritance; inheritance relations; наследственный спор; обязательные наследники; обязательная доля в наследстве; уменьшение размера обязательной доли