Нестандартні форми зайнятості в контексті підвищення трудової мотивації працівника - Хлепітько, М. М.; Khlepitko , M. M. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2017. - Вип. 5, т. 1. - С. 177-182, 2017)
Статтю присвячено характеристиці сучасних організаційно-правових форм залучення до праці працівників у контексті підвищення їх трудової активності. Розкриваються правові можливості правового стимулювання високопродуктивної праці працівників під час залучення їх до роботи нестандартними формами зайнятості. Піддано критиці зволікання законодавця щодо забезпечення правового регулювання нестандартної зайнятості в Україні. Обґрунтовано необхідність законодавчого обмеження сфер застосування нетипових форм зайнятості з метою захисту трудових прав та інтересів працівників.

The article is devoted to the description of modern organizational and legal forms of attracting employees to work in the context of increasing their work activity. Legal possibilities of legal stimulation of highly productive work of workers at attraction to their work by non-standard forms of employment are opened. The procrastination of the legislator on ensuring the legal regulation of precarious work in Ukraine has been criticized. The necessity of legislative restriction of spheres of application of atypical forms of employment with the purpose of protection of labor rights and interests of workers is grounded.

Статья посвящена характеристике современных организационно-правовых форм привлечения к труду работников в контексте повышения их трудовой активности. Раскрываются правовые возможности правового стимулирования высокопроизводительного труда работников при привлечении их к работе нестандартными формами занятости. Подвергнуто критике промедление законодателя по обеспечению правового регулирования нестандартной занятости в Украине. Обоснована необходимость законодательного ограничения сфер применения нетипичных форм занятости с целью защиты трудовых прав и интересов работников.
Keywords: нестандартні форми зайнятості; non-standard forms of employment; нестандартные формы занятости; трудова активність; labor activity; трудовая активность; високопродуктивна праця; highly productive work; высокопроизводительный труд; аутстафінг; outstaffing; аутстаффинг; працівник; employee; работник; роботодавець; employer; работодатель; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование