Поняття та предмет житлового права - Аврамова, О. Є.; Avramova, O. Ye. (Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е. О. Дідоренка. - 2013. - Вип. 3. - С. 246-253, 2013)
Визначено, що житлове право та житлове законодавство є комплексними, самостійними правовими дефініціями у системі права України. Предметом житлового права як галузі є житлові відносини, тобто реально існуючі суспільні відносини, пов'язані із забезпеченням прав громадян на житло.

It was determined that housing law and housing legislation are complex, independent legal definitions in the legal system of Ukraine. The subject of housing law as a branch is housing relations, that is, real social relations related to ensuring the rights of citizens to housing.

Определено, что жилищное право и жилищное законодательство являются комплексными, самостоятельными правовыми дефинициями в системе права Украины. Предметом жилищного права как отрасли являются жилищные отношения, то есть реально существующие общественные отношения, связанные с обеспечением прав граждан на жилье.
Keywords: житлове право; housing law; жилищное право; предмет житлового права; subject of housing law; предмет жилищного права; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых; житлові правовідносини; residential legal relations; жилищные правоотношения