Використання технологій Big Data для аналізу злочинності - Горелов, Ю. П.; Horelov, Yu. P.; Кобзев, І. В.; Kobzev, I. V.; Yurii Horelov (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 85-87, 2025)
Технології Big Data відкривають нові можливості для аналізу та запобігання злочинності. Їхнє використання дозволяє покращити точність прогнозування, ефективніше використовувати ресурси правоохоронних органів та підвищити рівень безпеки громадян. Однак для повного впровадження Big Data в аналіз злочинності необхідно подолати технічні, етичні та організаційні виклики. Розвиток нових технологій і міжнародна співпраця дозволять використовувати цей інструмент максимально ефективно.

Big Data technologies open up new opportunities for crime analysis and prevention. Their use allows for improved prediction accuracy, more efficient use of law enforcement resources, and increased citizen safety. However, technical, ethical, and organizational challenges must be overcome to fully implement Big Data in crime analysis. The development of new technologies and international cooperation will allow this tool to be used as effectively as possible.
Keywords: технології Big Data; аналіз злочинності; правоохоронні органи; law enforcement agencies; crime prevention; crime prevention; law enforcement agencies; crime prevention