Універсальна математична модель газотурбінного двигуна - Подгорних, Н. В.; Podhornykh, N. V.; Дерев’янко, І. Г.; Derevyanko, I. H.; Царенко, А. О.; Tsarenko, A. O.; Андрій Царенко (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 380-382, 2020)
Зазначено, що в процесі проектування газотурбінних двигунів використовуються різноманітні математичні моделі як двигуна в цілому, так і окремих його вузлів. Розглянуто універсальна математична модель газотурбінних двигунів, призначена для виконання термогазодинамічних розрахунків проточної частини.

It is noted that in the process of designing gas turbine engines, various mathematical models of both the engine as a whole and its individual components are used. A universal mathematical model of gas turbine engines designed for performing thermogasodynamic calculations of the flow part is considered.

Указано, что в процессе проектирования газотурбинных двигателей используются разнообразные математические модели как двигателя в целом, так и отдельных его узлов. Рассмотрена универсальная математическая модель газотурбинных двигателей, предназначенная для выполнения термогазодинамических расчетов проточной части.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; газотурбінні двигуни; gas turbine engines; газотурбинные двигатели; математична модель; mathematical model; математическая модель