Криміналістична характеристика торговців людьми - Мурадли кизи, Айтадж Ідріс; Muradly kyzy, Aitadzh Idris (Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.). – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 185-187, 2019)
Зроблено висновок, що криміналістичною особливістю торгівлі людьми є те, що злочин вчинюється злочинними групами з чітким розподілом ролей, до складу яких входять: організатори, помічники, вербувальники, кур’єри. Узагальнену характеристику особи злочинця визначити складно, оскільки неможливо виділити характерні особливості – загальні для всієї категорії, саме тому соціальні, біологічні та психологічні дані різноманітні.

It is concluded that the forensic feature of human trafficking is that the crime is committed by criminal groups with a clear distribution of roles, which include: organizers, assistants, recruiters, couriers. It is difficult to determine a generalized characteristic of the offender's personality, since it is impossible to single out characteristic features that are common to the entire category, so social, biological and psychological data are diverse.

Сделано вывод, что криминалистической особенностью торговли людьми является то, что преступление совершается преступными группами с четким распределением ролей, в состав которых входят: организаторы, помощники, вербовщики, курьеры. Обобщенную характеристику личности преступника определить сложно, поскольку невозможно выделить характерные особенности – общие для всей категории, поэтому социальные, биологические и психологические данные разнообразны.
Айтадж Ідріс Кизи Мурадли. Криміналістична характеристика торговців людьми / Айтадж Ідріс Кизи Мурадли // Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 185-187.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; криміналістична характеристика; торговці людьми; торгівля людьми; злочинні групи; криминалистическая характеристика; торговцы людьми; торговля людьми; преступные группы; traffickers; human trafficking; criminal groups; forensic characterization