Legal regulation of psychophysiological examination of candidates for the National Police of Ukraine - Sazanova, L. S.; Сазанова, Л. С.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3722-2593; Kotelevets, A. V.; Котелевець, А. В. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 74-75, 2022)
Розглянуто питання психофізіологічного обстеження кандидатів на службу в Національну поліцію України на предмет виявлення алкогольної, наркотичної та токсичної залежності осіб, які вступають на службу на посади поліцейських підрозділів спеціальної поліції, підрозділів поліції особливого призначення, підрозділів кримінальної поліції, підрозділів оперативної служби, органів досудового розслідування, поліції охорони. Підкреслено зростаючу важливість професійного психофізіологічного відбору на службу в Національну поліцію України під час введення воєнного стану та повномасштабної війни Росії проти України, коли функціональні обов’язки поліцейских значно розширилися.

The issue of psychophysiological examination of candidates for service in the National Police of Ukraine for the purpose of detecting alcohol, narcotic and toxic addiction of persons entering the service for the positions of police units of special police, special purpose police units, criminal police units, operative service units, pre-trial investigation bodies, was considered. security police. The growing importance of professional psychophysiological selection for service in the National Police of Ukraine during the introduction of martial law and the full-scale war of Russia against Ukraine, when the functional responsibilities of police officers expanded significantly, is emphasized.

Рассмотрены вопросы психофизиологического обследования кандидатов на службу в Национальную полицию Украины на предмет выявления алкогольной, наркотической и токсической зависимости лиц, вступающих на службу на должности полицейских подразделений специальной полиции, подразделений полиции особого назначения, подразделений уголовной полиции, подразделений оперативной службы, органов досудебного расследования, полиции охраны Подчеркнута растущая важность профессионального психофизиологического отбора на службу в Национальную полицию Украины во время введения военного положения и полномасштабной войны России против Украины, когда функциональные обязанности полицейских значительно расширились.
Правове регулювання психофізіологічного обстеження кандидатів на службу в Національну поліцію України
Sazanova, L. S. Legal regulation of psychophysiological examination of candidates for the National Police of Ukraine / Larysa Serhiivna Sazanova, Alina Vadymivna Kotelevets // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця, 2022. – С. 74-75.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; поліцейські; police officers; полицейские; психофізіологічне обстеження; psychophysiological examination; психофизиологическое обследование; відбір кандидатів на службу; selection of candidates for service; отбор кандидатов на службу