Перспективи дигіталізації державних послуг в країнах-членах ЄС до 2030 року - Наджафлі, Е. М.; Nadzhafli, E. M. (Протидія дезінформації в умовах російської агресії проти України: виклики і перспективи : тези доп. учасників міжн. наук.-практ. конф. (м. Харків, 12-13 груд. 2023р.). - Харків: НДІ ППСН, 2023. - С. 125-126, 2023)
Розглянуто перспективні напрями цифровізації державних послуг в країнах ЄС до 2030 р. та подальші перспективи врахування цього досвіду в Україні. Наголошено, що європейський досвід дигіталізації державних послуг стає не лише джерелом правових запозичень для поглиблення правових реформ у сфері дигіталізації, але й певним спільним знаменником, якого у правовій сфері має досягти Україна, упроваджуючи правові стандарти у галузі дигіталізації свого державного управління в контексті реалізації стратегічного курсу європейської інтеграції.

The abstracts of the report are devoted to promising directions of digitization of public services in the EU member states until 2030 and further prospects of taking into account this experience in Ukraine. It is emphasized that the European experience of digitalization of public services becomes not only a source of legal borrowings for deepening legal reforms in the field of digitalization, but also a certain common denominator that Ukraine should achieve in the legal field, implementing legal standards in the field of digitalization of its public administration in the context of the implementation of strategic course of European integration of Ukraine.

Рассмотрены перспективные направления цифровизации государственных услуг в странах ЕС до 2030 г. и перспективы учета этого опыта в Украине. Отмечено, что европейский опыт дигитализации государственных услуг становится не только источником правовых заимствований для углубления правовых реформ в сфере дигитализации, но и определенным общим знаменателем, который в правовой сфере должна достичь Украина, внедряя правовые стандарты в области дигитализации своего государственного управления в контексте реализации стратегического курса европейской интеграции.
Prospects of digitalization of public services in eu member countries Until 2030
Keywords: дигіталізація; державні послуги; європейський досвід; digitization; public services; European experience; дигитализация; государственные услуги; европейский опыт