Щодо проблеми забезпечення безпеки дорожнього руху патрульною поліцією в умовах дії воєнного стану - Глущак, О. В.; Hlushchak, O. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 413-416, 2025)
В умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні проблема забезпечення безпеки дорожнього руху є особливо гострою. З метою ефективного забезпечення безпеки дорожнього руху на дорогах поліцейським важливо не тільки покращувати профілактичну діяльність але й постійно вимагати від водіїв дотримуватися простих і дуже важливих правил, зокрема: не перевищувати швидкість; різко не маневрувати; не сідати за кермо у стані сп’яніння; пропускати пішоходів; керувати уважно та відповідально тощо.

Under the legal regime of martial law in Ukraine, the problem of ensuring road safety is particularly acute. In order to effectively ensure road safety, it is important for police officers not only to improve preventive activities but also to constantly require drivers to follow simple and very important rules, including: not to exceed speed; not to maneuver sharply; not to get behind the wheel while intoxicated; to let pedestrians pass; to drive carefully and responsibly, etc.
Keywords: Україна; умови воєнного стану; патрульна поліція; забезпечення безпеки дорожнього руху; Ukraine; martial law conditions; patrol police; ensuring road safety