Превентивний правовий захист інформаційних ресурсів: особливості регулювання - Гуйван, О. П.; Guivan, O. P. (Прикарпатський юридичний вісник. - 2017. - Вип. 6(21), т. 1. - С. 74-78, 2017)
Проаналізовано теоретичні та практичні засади організації захисних правових дій, спрямованих на перешкоджання протиправним посяганням в інформаційному середовищі. Встановлено, що дії управленої на захист особи можуть вчинятися як у судовому, так і позасудовому порядку. До останнього засобу відносяться превентивні дії охоронного змісту. Вони забезпечують запобігання незаконному доступу до інформації, припинення протиправних загроз, уникнення шкоди. Такі діяння охоплюються цивільно-правовим змістом охорони суб’єктивного права.

The article analyzes the theoretical and practical foundations of the organization of protective legal actions aimed at preventing illegal encroachments in the information environment. It is established that the actions of the person authorized for protection can be carried out both in judicial and extrajudicial order. The latter means preventive actions of protective content. They ensure the prevention of illegal access to information, the cessation of illegal threats, avoidance of harm. Such actions are covered by the civil law content of the protection of subjective law.

Проанализированы теоретические и практические основы организации защитных правовых действий, направленных на препятствование противоправным посягательствам в информационной среде. Установлено, что действия управомоченного на защиту лица могут совершаться как в судебном, так и внесудебном порядке. К последнему средству относятся превентивные действия охранительного содержания. Они обеспечивают предотвращение незаконного доступа к информации, прекращение противоправных угроз, избежание вреда. Такие действия охватываются гражданско-правовым содержанием охраны субъективного права.
Preventive legal protection of information resources: the features of regulation
Превентивная правовая защита информационных ресурсов: особенности регулирования
Keywords: охорона права; превентивний захист; безпека інформації; protection of rights; preventive protection; information security; охрана права; превентивная защита; безопасность информации