Щодо поняття та сутності взаємодії під час розслідування злочинів у сфері службової діяльності - Пчеліна, О. В.; Pchelina, O. V.; Пчеліна Оксана Василівна (Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2015. - № 1 (Februarie). - С. 167-172, 2015)
У статті з’ясовано сутність взаємодії шляхом аналізу існуючих наукових підходів до її трактування. Автором пропонується під взаємодією під час розслідування злочинів, у тому числі й у сфері службової діяльності, розуміти один із методів протидії злочинності, який полягає в узгодженості та поєднанні в порядку та на основі закону зусиль декількох осіб, підрозділів, органів тощо заради забезпечення оптимізації досудового розслідування кримінальних правопорушень. Виділено структурні елементи взаємодії та визначено її зміст. Автор вказує на необхідність внесення відповідних змін до кримінального процесуального законодавства України.

Existing scientific approaches to treatment of interaction are analyzed and essence of interaction is clarified in this article. The author proposed to understand the interaction during the investigation of crimes, including crimes in sphere of service activity, as one of the methods of combating crime, which is a combination and consistency in order and based upon the law efforts of several individuals, departments, agencies etc. to ensure an optimization of pre-trial investigation of criminal offenses. The stuctural elements of the interaction are allocated and its content is determined. The author points to the need for appropriate amendments to the criminal procedure law of Ukraine.

В статье выяснено сущность взаимодействия путем анализа существующих научных подходов к ее трактовке. Автором предлагается под взаимодействием при расследовании преступлений, в том числе и в сфере служебной деятельности, понимать один из методов противодействия преступности, который заключается в согласованности и сочетании в порядке и на основе закона усилий нескольких лиц, подразделений, органов и т.д. для обеспечения оптимизации досудебного расследования уголовных преступлений. Выделены структурные элементы взаимодействия и определено ее содержание. Автор указывает на необходимость внесения соответствующих изменений в уголовное процессуальное законодательство Украины.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; взаємодія; розслідування злочинів; криміналістична методика; злочини у сфері службової діяльності; взаимодействие; расследование преступлений; криминалистическая методика; преступления в сфере служебной деятельности; interaction; investigation of crimes; crimes in the field of service activity; criminalistic methods of investigation; publikatsii u zarubizhnomu vydanni