Формування поняття безпекового середовища як одного з елементів державних комунікацій - Денищук, Д. Є.; Denyshchuk, D. Ye.; Денис Денищук (Протидія дезінформації в умовах російської агресії проти України: виклики і перспективи : тези доп. учасників міжн. наук.-практ. конф. (м. Харків, 12-13 груд. 2023р.). - Харків: НДІ ППСН, 2023. - С. 216-220, 2023)
Доведено, що поняття «безпекове середовище» є важливим структурним елементом інформаційно-комунікаційної сфери. Наголошено, що у чинному національному законодавстві відсутнє нормативне закріплення терміну «безпекове середовище». Охарактеризовано роль «безпекового середовища» у сфері національної безпеки та доцільність його формалізації в проєкті «Стратегії громадської безпеки та цивільного захисту України». Запропоновано авторське визначення поняття «безпекове середовище».

The thesis of the scientific report proves that the concept of “security environment” is an important structural element of the information and communication sphere. It is emphasized that there is no normative consolidation of the term “security environment” in the current national legislation. The role of the “security environment” in the field of national security and the expediency of its formalization in the project “Strategy of Public Safety and Civil Defense of Ukraine” are characterized. The author’s definition of the term “security environment” is proposed.

Доказано, что понятие «среда безопасности» является важным структурным элементом информационно-коммуникационной сферы. Отмечено, что в действующем национальном законодательстве отсутствует нормативное закрепление термина «среда безопасности». Охарактеризованы роль «среды безопасности» в сфере национальной безопасности и целесообразность ее формализации в проекте «Стратегии общественной безопасности и гражданской защиты Украины». Предложено авторское определение понятия «безопасная среда».
Formation of the concept of a security environment as one of the elements of state communications
Keywords: безпекове середовище; громадська безпека; законодавство; МВС України; стратегія; національна безпека; цивільний захист; security environment; public safety; legislation; Ministry of Internal Affairs of Ukraine; strategy; national security; civil protection; среда безопасности; общественная безопасность; законодательство; МВД Украины; стратегия; национальная безопасность; гражданская защита