Теоретичні проблеми дефініції права Європейського Союзу - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Марчук Микола Іванович (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. № 872. Серія: Право. - 2009. - Вип. 6. - С. 167-171, 2009)
Статтю присвячено проблемі визначення сутності права Європейського Союзу як правового феномена сучасної Європи, для якої характерний специфічний правопорядок і правова система, що склалася на межі міжнародного й національного права держав-членів. Досліджено різні підходи вчених до визначення даної правової системи. На основі аналізу характерних рис даного правового явища сформульовано авторське визначення Права Європейського Союзу як системи права. Статья посвящена проблеме определения сущности права Европейского Союза как правового феномена современной Европы, для которой характерен специфический правопорядок и правовая система, сложившаяся на рубеже международного и национального права государств-членов. Исследованы различные подходы ученых к определению данной правовой системы. На основе анализа характерных особенностей данного правового явления сформулировано авторское определение Права Европейского Союза как системы права. The article is devoted to the problem of concept definition of the European Union Law as a legal phenomenon of modern Europe. The different approaches to define the notion "European Union Law" are considered.
Теоретические проблемы дефиниции права Европейского Союза
Keywords: Європейський Союз; право Європейського Союзу; Європейське право; правова система; Европейский Союз; Право Европейского Союза; европейское право; правовая система; European Union; European Union Law; European law; legal system