Злочини ненависті: аналіз поняття та проблеми виявлення - Горбачова, О. В.; Gorbachova, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6296-736X (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 68-74, 2009)
Розглянуто проблему злочинності на ґрунті ненависті як найнебезпечніший прояв на ѓрунті ксенофобських настроїв, сформульовано специфіку визначення «злочинів ненависті» та проаналізовано особливості збору статистичної інформації щодо них. The problem of «hate crimes» as the most dangerous phenomenon of the xenophobia are described. A specific definition of the «hate crime» is presented and the problem of a statistical information gathering about these crimes is analyzed. Рассмотрена проблема преступности на почве ненависти как наиболее опасное проявление на почве ксенофобских настроений, сформулирована специфика определения «преступлений ненависти» и проанализированы особенности сбора статистической информации относительно них.
Hate Crimes: An Analysis of the Concept and Problem of Identification
Преступления ненависти: анализ понятия и проблемы выявления
Горбачова, О. В. Злочини ненависті: аналіз поняття та проблеми виявлення / О. В. Горбачова // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. – Вип. 45. – С. 68-74.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; ксенофобія; ксенофобия; xenophobia; злочини ненависті; преступления ненависти; hate crimes; статистика; statistic; проблеми виявлення; проблемы выявления; problem of identification