Загальна характеристика примусу як обов’язкової ознаки суспільно небезпечного діяння - Касьян, А. О.; Kasjan, А. О. (Форум права. – 2014. – № 3. – С. 129–134., 2014)
З огляду на різноманітність протиправних проявів примусу встановлена загальна характеристика примусу як обов’язкової ознаки суспільно небезпечного діяння, особливості її відображення в нормах кримінального законодавства та визначено відповідне коло кримінально караних діянь.

Given the diversity of the manifestations of illegal coercion established a general characteristic of coercion as a mandatory feature of socially dangerous act, particularly its reflection in the rules of criminal law and define the appropriate range of criminal offenses.

Учитывая разнообразие противоправных проявлений принуждения, установлена общая характеристика принуждения как обязательного признака общественно опасного деяния, особенности его отражения в нормах уголовного законодательства и определен соответствующий круг уголовно наказуемых деяний.
Касьян, А. О. Загальна характеристика примусу як обов’язкової ознаки суспільно небезпечного діяння [Електронний ресурс] / А. О. Касьян // Форум права. – 2014. – № 3. – С. 129–134. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2014_3_22.pdf.
Касьян А. О. "Загальна характеристика примусу як обов’язкової ознаки суспільно небезпечного діяння." Форум права 3 (2014): 129–134.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; примус; об’єктивна сторона злочину; принуждение; объективная сторона преступления; суспільно небезпечне діяння; общественно опасные деяния; coercion; socially dangerous act; actus reus