До проблеми профілактики професійного стресу працівників поліції - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; Serhii Bortnyk (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 24 квіт. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 186 - 188., 2020)
Розкрито проблему профілактики професійного стресу працівників поліції. Визначено поняття «психопрофілактика» і «професійний стрес», розкрито основні стресори, наслідки та напрямки профілактики професійного стресу працівників поліції, визначено суб’єктів профілактичної роботи в системі МВС. В тезисах доклада раскрыта проблема профилактики профессионального стресса работников полиции. Дано определение понятиям «психопрофилактика», «профессиональный стресс», раскрыты основные стрессоры, последствия и направления профилактики профессионального стресса работников полиции, определены субъекты профилактической работы в системе МВД. The abstracts of the report reveal the problem of prevention of professional stress of police officers. The definition of the concepts of "psychoprophylaxis", "professional stress", the main stressors, consequences and directions for the prevention of professional stress of police officers are disclosed, the subjects of preventive work in the system of the Ministry of Internal Affairs are identified.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; професійний стрес; профілактика; працівник поліції; профессиональный стресс; профилактика; работник полиции; professional stress; prevention; police officer