Прогнозовані ризики загострення кримінологічної обстановки: вплив воєнних та антивоєнних факторів - Орлов, Ю. В.; Orlov, Y. V.; Орлов Юрій Володимирович (Вивчення криміногенної ситуації в Україні та прогнозування її подальшої динаміки (вплив воєнних факторів) : зб. тез наук.-практ. кругл. столу (м. Київ, 7 верес. 2022 р.). – Київ, 2022. – С. 96-100, 2022)
Розглянуто прогнозовані ризики загострення кримінологічної обстановки та вплив воєнних та антивоєнних факторів на неї. Запропоновано досліджувати ті кримінологічно значущі фактори, що вже відбулися, сформувалися і які дають достатньо підстав для обґрунтованих прогнозів їх впливу на криміногенний потенціал, злочинність.

The predicted risks of worsening the criminological situation and the influence of war and anti-war factors on it are considered. It is proposed to investigate those criminologically significant factors that have already occurred, formed and which provide sufficient grounds for justified forecasts of their impact on criminogenic potential, crime.

Рассмотрены прогнозируемые риски обострения криминологической обстановки и влияние военных и антивоенных факторов на нее. Предложено исследовать те криминологически значимые факторы, которые уже произошли, сформировались и дают достаточно оснований для обоснованных прогнозов их влияния на криминогенный потенциал, преступность.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; війна; воєнні фактори; антивоєнні криміногенні фактори; война; военные факторы; антивоенные криминогенные факторы; war; military factors; anti-war criminogenic factors; war factors