Соціальне забезпечення: теоретичні проблеми - Криворучко, В. В.; Kryvoruchko, V. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 4 (63). – С. 215-222, 2013)
Досліджено категорії «соціальний захист» та «соціальне забезпечення». Зроблено висновок про їх однакове смислове навантаження з огляду на правотворчу практику. Надано авторське визначення категорії «соціальне забезпечення». The history of origin and development of population’s social guaranteeing is studied. The categories «social protection» and «social guaranteeing» are researched. Normative and legal acts and opinions of scholars regarding semantic meaning of these categories are analyzed. Исследованы категории «социальная защита» и «социальное обеспечение». Сделан вывод про их одинаковую смысловую нагрузку с учетом правотворческой практики. Представлено авторское определение категории «социальное обеспечение».
Social guaranteeing: theoretical issues
Социальное обеспечение: теоретические проблемы
Криворучко, В. В. Соціальне забезпечення: теоретичні проблеми / В. В. Криворучко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 4 (63). – С. 215-222.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; соціальне забезпечення; социальное обеспечение; social guaranteeing; соціальний захист; социальная защита; social protection; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience