Історико-правовий аналіз нормативно-правового забезпечення прав громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні - Почанська, О. С.; Pochanska, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3953-8660 (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2017. – № 5. – С. 100-106, 2017)
Проведено історико-правовий аналіз нормативно-правового забезпечення прав осіб, засуджених до позбавлення волі в Україні. Розглянуто сучасні наукові підходи до виділення критеріїв періодизації законодавства України в даній сфері. Визначено основні етапи розвитку національного законодавства з питань регулювання правового статусу громадян, засуджених до позбавлення волі, проаналізовано їх зміст і особливості.

The historical and legal analysis of normative-legal ensuring of rights of persons condemned to imprisonment in Ukraine is performed. Th e contemporary scientifi c approaches of periodization of national legislation in this sphere are defi ned. Th e main stages of develop of national legislation which regulate the legal status of a persons condemned to imprisonment are considered. Analyzes of the content and specifi c features of normative-legal ensuring of rights of persons condemned to imprisonment in Ukraine were prepared.

Проведён историко-правовой анализ нормативно-правового обеспечения прав лиц, осуждённых к лишению свободы в Украине. Рассмотрены современные научные подходы к выделению критериев периодизации законодательства Украины в данной сфере. Определены основные этапы развития национального законодательства по вопросам регулирования правового статуса граждан, осуждённых к лишению свободы, проанализированы их содержание и особенности.

A fost efectuată o analiză istorică și juridică a sprijinului juridic și de reglementare pentru drepturile persoanelor condamnate la închisoare în Ucraina. Sunt luate în considerare abordările științifi ce moderne privind criteriile de accentuare a periodizării legislației ucrainene în acest domeniu. Se determină principalele etape ale dezvoltării legislației naționale privind reglementarea statutului juridic al cetățenilor condamnați la privațiune de libertate, se analizează conținutul și particularitățile acestora.
Почанська О. С. Історико-правовий аналіз нормативно-правового забезпечення прав громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні / Почанська Олена Сергіївна // Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2017. – № 5. – С. 100-106.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; осуждённые к лишению свободы; правовой статус; права и свободы лица; нормативно-правовое обеспечение; пенитенциарная система; засуджені до позбавлення волі; правовий статус; права та свободи особи; нормативно-правове забезпечення; пенітенціарна система; condemned to imprisonment; legal status; right and freedoms; normative and legal ensuring; penitentiary system