Правове регулювання трудової діяльності фахівців льотного складу державної авіації України : дисертація - Бершадська, Ю. В.; Bershadska, Yu. V. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
Дисертаційне дослідження присвячено проблемі правового регулювання трудової діяльності фахівців льотного складу державної авіації України. У дисертації наведено теоретичне узагальнення та нове вирішення наукового завдання, яке полягає у тому, щоб з’ясувати сутність та особливості правового регулювання трудової діяльності фахівців льотного складу державної авіації України, а також спираючись на позитивний вітчизняний та зарубіжний досвід надати пропозиції та рекомендації щодо перспективних напрямів удосконалення загального та спеціального трудового законодавства, норми якого спрямовані на регулювання суспільних відносин у даній сфері.

The dissertation research is dedicated to the problem of legal regulation of the labor activities of aviation specialists in the State Aviation of Ukraine. The dissertation provides a theoretical summary and a novel solution to the research task, which aims to clarify the essence and specifics of legal regulation of the labor activities of aviation specialists in the State Aviation of Ukraine. Drawing upon domestic and international experience, the dissertation offers proposals and recommendations for prospective directions in improving general and specific labor legislation, the norms of which are designed to regulate social relations in this field.

Диссертационное исследование посвящено проблеме правового регулирования трудовой деятельности специалистов летного состава государственной авиации Украины. В диссертации приведены теоретическое обобщение и новое решение научной задачи, которая состоит в том, чтобы выяснить сущность и особенности правового регулирования трудовой деятельности специалистов летного состава государственной авиации Украины, а также опираясь на позитивный отечественный и зарубежный опыт предоставить предложения и рекомендации по перспективным направлениям. усовершенствование общего и специального трудового законодательства, нормы которого направлены на регулирование общественных отношений в данной сфере.
Legal Regulation of the Labor Activities of Aviation Specialists in the State Aviation of Ukraine
Keywords: Україна; Ukraine; Украина; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; 12.00.05; авіаційний персонал; фахівці льотного складу; державна авіація; трудо-правовий статус; правові засади; правове регулювання; трудове право; підготовка кадрів; трудовий договір; час роботи; час відпочинку; зарубіжний досвід; вдосконалення; трудове законодавство; aviation personnel; flight specialists; state aviation; labor law status; legal framework; legal regulation; labor law; training; employment contract; working time; rest time; international experience; improvement; labor legislation; авиационный персонал; специалисты летного состава; трудовое право; правовое регулирование