Погляди І. Гаспринського на проблему правосуддя - Гладун, В. О.; Gladun, V.O. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35.- С. 119 - 123, 2006)
Аналізується творчість визначного історичного діяча в тюркському світі з числа кримських татар Ісмаїла Мустафи-огли Гаспринського, де досліджується проблема організації судочинства і здійснення правосуддя з метою охорони прав і інтересів громадян, організацій, суспільства, держави. Анализируется творчество выдающегося исторического деятеля в тюркском мире из числа крымских татар Исмаила Мустафы-оглы Гаспринского, где исследуется проблема организации судопроизводства и правосудия в целях охраны прав и интересов граждан, организаций, общества, государства. Creativity of a prominent historical figure in the Turkic world from among the Crimean Tatars Ismail Mustafa-Ogli Gasprinsky is analyzed. The problem of the organization of justice and the administration of justice in order to protect the rights and interests of citizens, organizations, society, and the state is investigated.
Гладун, В. О. Погляди І. Гаспринського на проблему правосуддя / В. О. Гладун // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35. С. 119 - 123
Keywords: судове правосуддя; судебное правосудие; правопорушення; правонарушение; компетенція судів; компетенция судов; судовий розгляд; судебное рассмотрение; мусульмансько-тюркські народи; мусульмано- тюркские народы