Роль міжнародних конвенцій у боротьбі з кіберзлочинністю - Тулупов, В. В.; Tulupov, V. V.; Гарт, Д. О.; Hart, D. O.; Володимр Тулупов (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 60-62, 2025)
Міжнародні конвенції відіграють ключову роль у формуванні ефективної системи боротьби з кіберзлочинністю. Вони дозволяють державам об’єднувати зусилля, гармонізувати законодавство, обмінюватися інформацією та ресурсами. У майбутньому роль міжнародних угод лише зростатиме, оскільки цифровий простір стає все складнішим і небезпечнішим. Саме тому активна участь країн у таких ініціативах є не лише бажаною, а й необхідною умовою ефективної протидії кіберзлочинності.

International conventions play a key role in forming an effective system for combating cybercrime. They allow states to join forces, harmonize legislation, and exchange information and resources. In the future, the role of international agreements will only grow, as the digital space becomes increasingly complex and dangerous. That is why the active participation of countries in such initiatives is not only desirable, but also a necessary condition for effectively combating cybercrime.
Keywords: кіберзлочинність; боротьба з кіберзлочинністю; міжнародні конвенції; міжнародне співробітництво; Україна; cybercrime; fight against cybercrime; international conventions; international cooperation; Ukraine