Особливості проведення негласних слідчих (розшукових) дій в умовах воєнного стану - Кікінчук, В. В.; Kikinchuk, V. V.; Василь Васильович Кікінчук (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 490-493, 2025)
Наголошено, що в умовах воєнного стану проведення негласних слідчих (розшукових) дій має свої особливості, які обумовлені необхідністю забезпечення національної безпеки та оперативного реагування на загрози. Спеціальна норма ст. 615 КПК України регламентує ці особливості, враховуючи підвищені ризики та потреби в ефективному протидії злочинності.

It is emphasized that under martial law, the conduct of covert investigative (search) actions has its own characteristics, which are due to the need to ensure national security and respond promptly to threats. The special norm of Article 615 of the Criminal Procedure Code of Ukraine regulates these characteristics, taking into account the increased risks and the need to effectively combat crime.
Keywords: досудове розслідування; негласні слідчі (розшукові) дії; умови воєнного стану; pre-trial investigation; covert investigative (search) actions; martial law conditions