Запровадження підготовки операторів безпілотних літальних апаратів як перспективний крок у напрямі забезпечення ефективного виконання МВС України покладених на нього завдань - Безпалова, О. І.; Bezpalova, O. I. (Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів: матеріали кругл. столу (м. Харків, 14 груд. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 18-21, 2021)
Стрімке поширення практики використання безпілотних літальних апаратів для забезпечення військових та оборонних цілей держави, проведення рятувальних операцій, здійснення моніторингу інфраструктури, забезпечення ефективного функціонування сфери сільського господарства та для виконання інших цивільних завдань (комерційного та некомерційного характеру) вимагає вироблення на законодавчому рівні дієвого механізму їх використання, а також здійснення якісної підготовки операторів таких апаратів. Підготовка операторів безпілотних літальних апаратів має відбуватися з урахуванням сфери, в якій таким операторам доведеться працювати, що зумовлюється специфікою виконання покладених на них завдань.

The rapid spread of the practice of using unmanned aerial vehicles to ensure the military and defense goals of the state, conduct rescue operations, monitor infrastructure, ensure the effective functioning of the agricultural sector and perform other civilian tasks (commercial and non-commercial) requires the development of an effective mechanism for their use at the legislative level, as well as the implementation of high-quality training for operators of such devices. The training of unmanned aerial vehicle operators should take into account the area in which such operators will have to work, which is determined by the specifics of the tasks assigned to them.
Keywords: безпілотні літальні апарати; unmanned aerial vehicles; підготовка операторів; МВС України; БПЛА; беспилотные летательные аппараты; подготовка операторов; МВД Украины; оператор; training of operators; Ministry of Internal Affairs of Ukraine