Характеристика змістового наповнення поняття «сучасний підхід в освіті» - Хоменко, М. С.; Khomenko, M. S.; Коверсун, Н. А.; Koversun, N. A.; ORCID: orcid.org/0000-0002-1146-0518 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 305-306, 2022)
Зазначено, що переорієнтування на нові підходи означає докорінні зміни у всьому: у визначенні принципів, мети й завдань навчання конкретного предмета, доборі методів і прийомів, наданні переваг конкретним формам організації навчальної діяльності та ін. Показником якості освіти стає особистісний розвиток здобувача освіти. Отмечено, что переориентация на новые подходы означает коренные изменения во всем: в определении принципов, целей и задач обучения конкретному предмету, подбору методов и приемов, предпочтению конкретным формам организации учебной деятельности и т.д. Показателем качества образования становится личностное развитие соискателя образования. It is noted that the reorientation to new approaches means fundamental changes in everything: in the definition of principles, goals and objectives of teaching a particular subject, the selection of methods and techniques, the preference for specific forms of organization of educational activities, etc. An indicator of the quality of education is the personal development of the applicant for education.
Хоменко М. С. Характеристика змістового наповнення поняття «сучасний підхід в освіті» / М. С. Хоменко, Н. А. Коверсун // Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 305-306.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Вища освіта. Высшее образование. Higher education.; сучасний підхід в освіті; современный подход в образовании; modern approach in education; методологічні підходи; методологические подходы; methodological approaches; педагогічні дослідження; педагогические исследования; pedagogical research; методологічний принцип цілісності; методологический принцип целостности; methodological principle of integrity; нові підходи; новые подходы; new approaches; навчальна діяльність; учебная деятельность; educational activity