Оптимізація траєкторії польоту безпілотного літального апарата під час проведення розвідувальних операцій поліцейськими в межах виконання службово-бойових завдань - Мушка, В. В.; Mushka, V. V. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 149-150, 2023)
Доведено, що використання безпілотних літальних апаратів у розвідці поліцейських підрозділів стає все більш розповсюдженим. Оптимізація льотних маршрутів є критично важливою для ефективного використання БПЛА під час розвідки в поліцейських підрозділах. Зміни в законодавстві України відкривають нові можливості для використання БПЛА поліцією та покладають відповідальність за оптимізацію маршрутів для максимального використання цих технологій.

It has been proven that the use of unmanned aerial vehicles in the intelligence of police units is increasing widespread Optimization of flight routes is critical for the effective use of UAVs during reconnaissance in police units. Changes in the legislation of Ukraine open up new opportunities for the use of UAVs by the police and place responsibility for optimizing routes for maximum use of these technologies.

Доказано, что использование беспилотных летательных аппаратов в разведке полицейских подразделений становится все более распространённым. Оптимизация летных маршрутов критически важна для эффективного использования БПЛА при разведке в полицейских подразделениях. Изменения в законодательстве Украины открывают новые возможности использования БПЛА полицией и возлагают ответственность за оптимизацию маршрутов для максимального использования этих технологий.
Keywords: поліцейські підрозділи; police units; полицейские подразделения; безпілотні літальні апарати; unmanned aerial vehicles; беспилотные летательные аппараты; оптимізація льотних маршрутів; optimization of flight routes; оптимизация летных маршрутов; службово-бойова діяльність; service and combat activity; служебно-боевая деятельность; розвідувальні заходи; reconnaissance activities; разведывательные мероприятия