Боротьба органів робітничо-селянської інспекції УСРР з фінансовими правопорушеннями у перші роки НЕПу (1921-1923 рр.) - Чамлай, В. В.; Chamlai, V. V. (Форум права. – 2009. – № 3. – С. 639–646, 2009)
На підґрунті аналізу історичних та юридичних джерел початкового періоду НЕПу виявлено особливості організації робітничо-селянської інспекції УСРР та її діяльності у сфері боротьби з правопорушеннями фінансового характеру.

On the basis of the analysis of sources of the right, and also historical sources of an initial stage of new economic policy features of organizational-legal maintenance of activity of Ukrainian socialist soviet republic Working-country inspection on struggle against financial offences.

На основе анализа источников права, а также исторических источников начального периода НЭПа выявлены особенности организационно-правового обеспечения деятельности Рабоче-крестьянской инспекции УССР по борьбе с правонарушениями финансового характера.
Struggle of Bodies of Workers' and Peasants' Inspection of Ukrainian SSR with Financial Offences in the New Economic Policy First Years (1921-1923)
Борьба органов рабоче-крестьянской инспекции УССР с финансовыми правонарушениями в первые годы НЭПа (1921-1923 гг.)
Чамлай, В. В. Боротьба органів робітничо-селянської інспекції УСРР з фінансовими правопорушеннями у перші роки НЕПу (1921-1923 рр.) [Електронний ресурс] / В. В. Чамлай // Форум права. – 2009. – № 3. – С. 639–646 . – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2009-3/09hvvprn.pdf.
Чамлай В. В. "Боротьба органів робітничо-селянської інспекції УСРР з фінансовими правопорушеннями у перші роки НЕПу (1921-1923 рр.)." Форум права 3 (2009): 639-646.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; правоохоронні органи; правоохранительные органы; law enforcement agencies; нова економічна політика; новая экономическая политика; new economic policy; Ukrainian SSR; УСРР; державні фінанси; державний контроль; фінансові правопорушення; Робітничо-селянська інспекція; государственные финансы; государственный контроль; финансовые правонарушения; Рабоче-крестьянская инспекция; state control; financial offences