Система органів державного управління у сфері забезпечення внутрішньої безпеки держави - Пономаренко, Г. О.; Ponomarenko, H. O. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35.- С. 259 - 264, 2006)
Визначаються теоретичні засади та системи правового регулювання відносин, пов’язані з діяльністю органів державного управління щодо забезпечення внутрішньої безпеки в державі; з’ясовується сутність таких категорій як «органи державного управління», «система державного управління», «внутрішня безпека», «адміністративно-політична діяльність»; визначається система та особливості органів державного управління у сфері забезпечення внутрішньої безпеки в державі як одного із видів адміністративно-політичної діяльності. Определяются теоретические основы и системы правового регулирования отношений, связанных с деятельностью органов государственного управления по обеспечению внутренней безопасности в государстве; выясняется сущность таких категорий как «органы государственного управления», «система государственного управления», «внутренняя безопасность», «административно-политическая деятельность»; определяется система и особенности органов государственного управления в сфере обеспечения внутренней безопасности в государстве как одного из видов административно-политической деятельности. Determines the theoretical foundations and systems of legal regulation of relations related to the activities of public administration to ensure internal security in the state; the essence of such categories as "public administration", "public administration system", "internal security", "administrative-political activity" is revealed; The system and peculiarities of public administration bodies in the sphere of internal security in the country are determined as a type of administrative and political activity.
Пономаренко, Г. О. Система органів державного управління у сфері забезпечення внутрішньої безпеки держави / Г. О. Пономаренко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35.- С. 259 - 264
Keywords: державне управління; государственное управление; внутрішня безпека держави; внутренняя безопасность государства; органи державного управління; органы государственного управления; система державного управління; система государственного управления; адміністративно-політична діяльність; административно-политическая деятельность