Особливості правосвідомості українського народу: ідея втечі від держави - Артеменко, А. П.; Artemenko, A. P. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип.32.- С. 351 - 354, 2006)
Проводиться дослідження специфіки правової свідомості українського народу, ретельне вивчення етнонаціонального грунту , як своєрідної «генетичної проби», що визначає фактори успішного проведення осучаснення правової системи України та запобігає неорганічній соціально-правовій модернізації. Дослідження пов’язане з вивченням специфіки національної правосвідомості, як частини загальної системи соціальної ментальності. Проводится исследование специфики правового сознания украинского народа, тщательное изучение этнонациональной почвы, как своеобразной «генетической пробы», что определяет факторы успешного проведения осовременивания правовой системы Украины и предотвращает неорганической социально-правовой модернизации. Исследование связанное с изучением специфики национального правосознания, как части общей системы социальной ментальности. The study of the specifics of the legal consciousness of the Ukrainian people, careful study of the ethno-national soil as a kind of "genetic test", which determines the factors of successful modernization of the legal system of Ukraine and prevents inorganic socio-legal modernization. The study is related to the study of the specifics of national justice as part of the overall system of social mentality.
Артеменко, А. П. Особливості правосвідомості українського народу: ідея втечі від держави / А. П. Артеменко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 32.- С. 351 - 354
Keywords: правосвідомість; правосознание; держава; государство; український народ; украинский народ