Специфіка ціннісної сфери осіб із різним рівнем стресу в умовах воєнного стану - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Шиліна, А. А.; Shylina, A. A.; Olena Yevdokimova; Шиліна Алла Андріївна (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 120-124, 2024)
Стверджено, що війна представляє собою кризовий період, коли ціннісна сфера особистості може сильно змінюватися. Це може викликати переосмислення цінностей, зміну пріоритетів та пошук нових способів адаптації до нових реалій. Вивчено цінності на рівні нормативних ідеалів та індивідуальних пріоритетів у осіб з різним рівнем стресу.

It has been argued that war represents a crisis period when the value sphere of an individual can change greatly. This can cause a rethinking of values, a change in priorities, and the search for new ways of adapting to new realities. Values at the level of normative ideals and individual priorities of persons with different levels of stress were studied.

Утверждено, что война представляет собой кризисный период, когда ценностная область личности может сильно меняться. Это может привести к переосмыслению ценностей, изменению приоритетов и поиску новых способов адаптации к новым реалиям. Изучены ценности на уровне нормативных идеалов и индивидуальных приоритетов у лиц с разным уровнем стресса.
Keywords: ціннісна сфера; valuable sphere; ценностная сфера; особи із різним рівнем стресу; individuals with different levels of stress; лица с разным уровнем стресса; воєнний стан; martial law; военное положение