Щодо питання колабораціонізму на окупованих територіях - Амельченко, Н. А.; Amelchenko, N. A. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 228-231, 2024)
Розглянуто проблему визначення такого поняття як колабораційна діяльність. Наголошено на необхідності внести доповнення до ст. 111-1 КК України, щоб більш обʼєктивно та обґрунтовано притягати злочинців до кримінальної відповідальності.

The problem of defining such a concept as collaborative activity is considered. The need to make additions to Art. 111-1 of the Criminal Code of Ukraine in order to more objectively and reasonably prosecute criminals.

Рассмотрена проблема определения такого понятия как коллаборационная деятельность. Отмечена необходимость внести дополнения в ст. 111-1 УК Украины, чтобы более объективно и обоснованно привлекать преступников к уголовной ответственности.
Keywords: колабораційна діяльність; collaborative activity; коллаборационная деятельность; окуповані території; occupied territories; оккупированные территории; Кримінальний кодекс України; Criminal Code of Ukraine; Уголовный кодекс Украины