Рейдерство в Україні: загальна характеристика та основні тенденції розвитку - Колєсник, М. А.; Koliesnyk, M. A. (Право і безпека. - 2011. - № 1 (38). - С. 80-84, 2011)
Надано повну характеристику рейдерству як суспільно-негативному явищу. Визначено та проаналізовано ознаки рейдерської діяльності. Досліджено основні стадії виникнення та формування рейдерства в Україні. Сформульовано авторське визначення поняття «рейдерство».

The reid as the public-negative phenomenon has been described. The signs of reid activity are determined and analysed. The basic stages of origin and forming of reid in Ukraine are investigated. The author’s determination of concept «reid» is formulated.

Охарактеризовано рейдерство как общественно-негативное явление. Определены и проанализированы признаки рейдерской деятельности. Исследованы основные стадии возникновения и формирования рейдерства в Украине. Сформулировано авторское определение понятия «рейдерство».
The reid in Ukraine: general characteristic and main tendencies of progress
Рейдерство в Украине: общая характеристика и основные тенденции развития
Keywords: рейдерство; raiding; ознаки рейдерської діяльності; signs of raiding activity; признаки рейдерской деятельности; порушення прав власності; violation of property rights; нарушение прав собственности