Проблемні питання щодо визначення вікового цензу права на інформацію про стан свого здоров’я - Ходєєва, Н. В.; Khodeeva, N. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6154-6854 (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.). – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 298-301, 2017)
Вказано на існування розбіжностей та неузгодженості між нормами права встановленими як ЦК України так і існуючим законодавством України, які забезпечують правове регулювання такого суб’єктивного права, як право на інформацію про стан свого здоров’я. Запропоновано викласти ч. 1 ст. 285 ЦК України в новій редакції, де фізична особа, яка досягла чотирнадцятирічного віку, має право на достовірну і повну інформацію про стан свого здоров’я, у тому числі на ознайомлення з відповідними медичними документами, що стосуються її здоров’я.

The existence of discrepancies and inconsistencies between the norms of law established as the Central Committee is indicated of Ukraine and the existing legislation of Ukraine, which provide legal regulation such a subjective right as the right to information about one's health. It is proposed to set out Part 1 of Art. 285 of the Civil Code of Ukraine in the new version, where a natural person who has reached the age of fourteen has the right to reliable and complete information about the state of his health, including familiarization with relevant medical documents related to his health.

Указано на существование разногласий и несогласованности между нормами права установленными как ГК Украины и существующим законодательством Украины, которые обеспечивают правовое регулирование такого субъективного права, как право на информацию о состоянии своего здоровья. Предложено изложить ч. 1 ст. 285 ГК Украины в новой редакции, где физическое лицо, достигшее четырнадцатилетнего возраста, имеет право на достоверную и полную информацию о состоянии своего здоровья, в том числе на ознакомление с соответствующими медицинскими документами, касающимися его здоровья.
Ходєєва, Н. В. Проблемні питання щодо визначення вікового цензу права на інформацію про стан свого здоров’я / Наталія Вадимівна Ходєєва // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ; Харк. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України». – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 298-301.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; інформація про стан свого здоров’я; information about your health; информация о состоянии своего здоровья; віковий ценз; age qualification; возрастной ценз; законодавство; legislation; законодательство; право на інформацію; right to information; право на информацию