Адміністративно-правовий механізм підтримки та розвитку бізнесу в умовах воєнного стану в Україні : дисертація - Воскобойніков, В. В.; Voskoboinikov, V. V.; Полянський, А. О. - науковий керівник (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
Аргументовано, що сутність державної політики у сфері бізнесу в умовах воєнного стану полягає у забезпеченні його сталого функціонування як основи соціально-економічного благополуччя України. Встановлено, що основним завданням, яке визначає сутність державної політики у сфері бізнесу в умовах воєнного стану, слід вважати визначення об’єктивних умов впливу воєнного стану на економічний стан держави, пріоритетних суспільних інтересів, як основи для подальшого окреслення напрямків державного регулювання сфери бізнесу. Відзначено, що зміст державної політики у сфері бізнесу в умовах воєнного стану проявляється у сукупності заходів правового, економічного, податкового, грантового та іншого характеру, які реалізуються в межах компетенції та повноважень органів державної влади та інших спеціально уповноважених суб’єктів, та які спрямовані на реалізацію загальнодержавних інтересів та окреслення напрямків розвитку бізнесу взагалі.

It has been argued that the essence of the State policy in the field of business under martial law is to ensure its sustainable functioning as the basis for the socioeconomic well-being of Ukraine. It has been established that the main task which determines the essence of the State policy in the field of business under martial law should be considered to be the determination of the objective conditions for the impact of martial law on the economic situation of the State, and the priority public interests, as the basis for further defining the areas of State regulation of the business sphere. It has been noted that the content of the State policy in the field of business under martial law is manifested in a set of legal, economic, tax, grant and other measures which are implemented within the competence and powers of public authorities and other specially authorized entities, and which are aimed at realizing the national interests and outlining the directions of business development in general.
Administrative and legal mechanism of support and development of business under martial law in Ukraine
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; бізнес; підприємництво, воєнний стан, взаємодія, адміністративно-правовий механізм, публічне управління (адміністрування), адміністративне законодавство, нагляд, контроль, зарубіжний досвід; business, entrepreneurship, martial law, interaction, administrative and legal mechanism, public administration, administrative legislation, supervision, control, foreign experience