Обставини, що підлягають з’ясуванню під час розслідування резонансних кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканності особи - Пчеліна, О. В.; Pchelina, O. V.; Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; Віталій Пчелін; Пчеліна Оксана Василівна (Актуальні питання вдосконалення судово-експертної та правоохоронної діяльності : зб. матеріалів засідання № 6 постійно діючої Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кропивницький, 12 жовт. 2023 р.). – Кропивницький: ТОВ «Центрально-Українське видавництво», 2023. – С. 151-155, 2023)
Обставини, що підлягають з’ясуванню, є, по-перше, невід’ємним елементом окремої криміналістичної методики, в тому числі методики розслідування резонансних кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, по-друге, передумовою досягнення мети кримінального процесуального пізнання та вирішення завдань кримінального провадження.

The circumstances to be ascertained are, firstly, an integral element of a separate forensic methodology, including the methodology of investigating high-profile criminal offenses against sexual freedom and sexual integrity of a person, and secondly, a prerequisite for achieving the goal of criminal procedural knowledge and resolution tasks of criminal proceedings.

Подлежащие выяснению обстоятельства являются, во-первых, неотъемлемым элементом отдельной криминалистической методики, в том числе методики расследования резонансных уголовных правонарушений против половой свободы и половой неприкосновенности личности, во-вторых, предпосылкой достижения цели уголовного процессуального познания и решения задач уголовного производства.
Keywords: Україна; криміналістика; кримінальне провадження; обставини, що підлягають з’ясуванню; кримінальні правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості особи; criminalistics; criminal proceedings; circumstances to be ascertained; criminal offenses against sexual freedom and sexual integrity of a person; Ukraine; Украина; криминалистика; уголовное производство; обстоятельства, подлежащие выяснению; уголовные правонарушения против половой свободы и половой неприкосновенности личности