Поняття та система заходів профілактики правопорушень у сфері пасажирських та вантажних перевезень - Бабакін, В. М.; Babakin, V. M. (Право і безпека. - 2010. - № 1 (33). - С. 73-77, 2010)
Визначено поняття та систему профілактичних заходів, які використовує транспортна міліція з метою протидії адміністративним правопорушенням. Вказані заходи об’єднано у такі блоки: загальні заходи; індивідуальні заходи; організаційні та правові заходи; спеціальні заходи.

The notion and system of preventive measures which transport police uses in order to counteract administrative offences are determined. These measures are consolidated in such blocks as general measures; individual measures; organizational and legal measures; special measures.

Определены понятие и система профилактических мер, которые использует транспортная милиция в целях противодействия административным правонарушениям. Указанные меры объединены в такие блоки: общие меры; индивидуальные меры; организационные и правовые меры; специальные меры
Keywords: правопорушення у сфері пасажирських та вантажних перевезень; offenses in the field of passenger and cargo transportation; правонарушения в сфере пассажирских и грузовых перевозок; система профілактичних заходів; system of preventive measures; система профилактических мероприятий; профілактика адміністративних правопорушень; prevention of administrative offenses; профилактика административных правонарушений