Національна поліція України на шляху до Європейського Союзу: адаптація стандартів, процедур та етики правозастосування - Кондратюк, В. В.; Kondratiuk, V. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 51-54, 2025)
Наголошено, що Україна знаходиться на стадії впровадження європейських стандартів, в тому числі і у професійну діяльність Національної поліції. В основі комплексу європейських стандартів професійної діяльності поліцейських лежить принцип поваги до прав людини та основних свобод.

It was emphasized that Ukraine is at the stage of implementing European standards, including in the professional activities of the National Police. The basis of the complex of European standards for the professional activities of police officers is the principle of respect for human rights and fundamental freedoms.
Keywords: Національна поліція України; професійна діяльність; європейські стандарти; поліція; National Police of Ukraine; professional activity; European standards; police