Геноцид за Кримінальним кодексом України: проблеми та пропозиції - Лизогуб, Я. Г.; Lyzohub, Ya. G.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9824-0798 (Теоретичні та прикладні проблеми кримінального права України [: матеріали міжнародної науково-практичної конференції (Луганськ, 20-21 травня 2011 року)]. – Луганськ: РВВ ЛДУВС, 2011, 2011)
Стаття присвячена питанню юридичного визначення окремих ознак геноциду як злочину проти людяності. Автор показує проблемні місця статті 442 КК України, зазначає про недосконалість імплементації українським законодавцем положень міжнародних актів про боротьбу з геноцидом.

The paper is devoted to the issue of juridical determination of some signs of genocide as the crime against humanity. The author shows problem places of article 442 of the Criminal code of Ukraine, he makes a notice of imperfection of the Ukrainian parliament's implementation of international acts about combating of genocide.
Лизогуб, Я. Г. Геноцид за Кримінальним кодексом України: проблеми та пропозиції / // Теоретичні та прикладні проблеми кримінального права України [матеріали міжнародної науково-практичної конференції (Луганськ, 20-21 травня 2011 року)]. – Луганськ: РВВ ЛДУВС, 2011
Keywords: геноцид; Україна. Ukraine. Украина; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; насильницька передача дітей; насильницьке знищення людей; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации