Ефективність колективного договору як показник реалізації колективно-договірного регулювання - Храбатин, О.; Khrabatyn, O. (Підприємництво, господарство і право. - 2021. - № 3. - С. 151-155, 2021)
Досліджено питання сутності та властивостей колективно-договірного регулювання та ефективності його реалізації на сучасному етапі. Підкреслено, що колективний договір є нормативно-правовим актом, який має публічно-правову й приватно-правову природу, метою якого є регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин та узгодження інтересів працівників та роботодавців.

The question of the essence and properties of collective bargaining regulation and its efficiency is investigated implementation at the present stage. It is emphasized that the collective agreement is normative-legal an act that has a public-law and private-law nature, the purpose of which is to regulate industrial, labor and socio-economic relations and reconcile the interests of employees and employers.

Исследован вопрос о сущности и свойствах коллективно-договорного регулирования и эффективности его реализации на современном этапе. Подчеркнуто, что коллективный договор является нормативно-правовым актом, который имеет публично-правовую и частно-правовую природу, целью которого является регулирование производственных, трудовых и социально-экономических отношений и согласования интересов работников и работодателей.
The effectiveness of the collective agreement as an indicator of the implementation of collective agreement regulation
Храбатин, О. Ефективність колективного договору як показник реалізації колективно-договірного регулювання / Ольга Храбатин // Підприємництво, господарство і право. - 2021. - № 3. - С. 151-155. - DOI https://doi.org/10.32849/2663-5313/2021.3.23.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; колективний договір; коллективный договор; collective agreement; колективно-договірне регулювання; коллективно-договорное регулирование; collective bargaining; захист трудових прав працівників; защита трудовых прав работников; protection of labor rights of employees; соціальне партнерство; социальное партнерство; social partnership